Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ώρα για το Στέκι


Είναι Σαββατοκύριακο, ήρθε η ώρα για το Στέκι Αλληλεγγύης. Σας περιμένουμε στην οδό Τηλεφάνους 12 να ανταλλάξουμε πράγματα, να πάρουμε ή να φέρουμε, να συζητήσουμε , να πιούμε καφέ και τσίπουρα, να διαβάσουμε εφημερίδες. Διότι πλέον στο Στέκι συμβαίνουν πολλά πράγματα πλέον.

Μην ξεχνάτε:
Προσφέρουμε αναπηρικό καρότσι, σε άνθρωπο που το έχει πραγματικά ανάγκη
Χρειαζόμαστε εθελοντές
Και επίσης στο Στέκι μπορείτε να βρείτε το 10ο τεύχος της εφημερίδας μας που κυκλοφόρησε.
Και έχουμε και καραμέλες για τα παιδιά...

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα Στέκι για όλους!


Και αυτό το Σαββατοκύριακο σας περιμένουμε στο Στέκι Αλληλεγγύης (Τηλεφάνους 12) στην Ακαδημία Πλάτωνος, από τις 11.00 το πρωί, ως τη 1.00 το μεσημέρι.  Χρειαζόμαστε ανθρώπους να βοηθήσουν, αλλά και πράγματα για να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους. Στο Στέκι κερνάμε καφέ, διαβάζουμε  εφημερίδες και εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα.
Επίσης στο Στέκι Αλληλεγγύης της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος μπορείτε να βρείτε την εφημερίδα "Ακαδημία Πλάτωνος", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.
Και άλλα πολλά!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελοντές για το Στέκι


Χρειαζόμαστε εθελοντές για το Στέκι Αλληλεγγύης. Καθώς οι ανάγκες στη γειτονιά αυξάνεται όποιος ή όποια μπορεί να βοηθήσει, τα Σαββατοκύριακα, με την τακτοποίηση των πραγμάτων, ας στείλει μήνυμα στο mata.pap@gmail.com.  Επίσης αν υπάρχει ανάγκη για αναπηρικό καρότσι, το Στέκι μπορεί να την καλύψει.

Κι αυτός είναι ο χάρτης, με το σημείο που βρισκόμαστε στην Ακαδημία Πλάτωνος: Τηλεφάνους 12, απέναντι από το 60ο Δημοτικό σχολείο.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αναπηρικό καρότσι στο Στέκι Αλληλεγγύης

Στο Στέκι Αλληλεγγύης υπάρχει διαθέσιμο ένα αναπηρικό καρότσι. Όποιος έχει πραγματική ανάγκη μπορεί να περάσει από το Στέκι (Τηλεφάνους 12) Σάββατο ή Κυριακή (11.00-13.00) να το παραλάβει. 

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δίνουμε και παίρνουμε στο Στέκι Αλληλεγγύης

Το φυλλάδιο για το Στέκι Αλληλεγγύης 

Το Στέκι Αλληλεγγύης (Τηλεφάνους 12) είναι εδώ και εξακολουθεί να προσφέρει! Το περασμένο Σάββατο ένας άνθρωπος έφερε ένα παιδικό κρεβάτι και ένα καρότσι, τα οποία και δόθηκαν αμέσως. Μια μητέρα ενός παιδιού βρήκε το κρεβατάκι που δεν είχε, ενώ το καρότσι ανταλλάχθηκε με ένα άλλο καρότσι που είχε δοθεί σε μια γυναίκα πριν καιρό.
Την  Κυριακή υλικό για τους παιδικούς σταθμούς δόθηκε απευθείας από το Στέκι, ενώ και σχολικές τσάντες βρήκαν τον προορισμό τους σε παιδάκια που ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά, χωρίς να την έχουν.
Και βέβαια το Στέκι έδωσε δεκάδες ρούχα για παιδιά στις μαμάδες που είχαν έρθει, όπως και τα παιχνίδια για τη γιορτή των 4 χρόνων της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος.

Περιμένουμε και τη δική σας συνδρομή. Βοηθώντας κάθε Σαββατοκύριακο στην τακτοποίηση και τη διάθεση των πραγμάτων, αλλά και δίνοντας και λαμβάνοντας τα πράγματα που έχουμε ανάγκη.
Τώρα είναι η ώρα της Αλληλεγγύης!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα και ο χάρτης της γιορτής



Το Σάββατο στις 4.00 μ.μ. η πύλη στην οδό Μοναστηρίου - Τριπόλεως είναι η είσοδος για τη γιορτή.
Στις 5.00 μ.μ. ο γαϊδαράκος θα είναι έτοιμος να πάει τα παιδιά βόλτα υπό το βλέμμα ξυλοπόδαρων.
Στις 6.00 μ.μ. στον χώρο του Γυμνασίου ανοιχτή συζήτηση-παρουσίαση για το Στέκι Αλληλεγγύης και τα μαθήματα Αλληλεγγύης.
Στις 7.00 μ.μ. ο Στέφανος Γανωτής οργανώνει τα παιχνίδια για παιδιά στο θεατράκι του Πάρκου. Στις 7.30 μ.μ. μοιράζουμε παιχνίδια για παιδιά.
Το βράδυ, συναυλία στο Πάρκο με τον Στέφανο Γανωτή κι άλλους μουσικούς.

Γιατί γιορτάζουμε 4 χρόνια αγώνων


Τέσσερα χρόνια αγώνα στην Ακαδημία Πλάτωνα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον αγώνα μας για το κτίριο της νομαρχίας; Τον δώσαμε και σήμερα παραμένουμε σε ετοιμότητα. Να μπουν τα θεμέλια του νηπιαγωγείου που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.
Τον αγώνα μας για το οικόπεδο της Reds συμφερόντων Μπόμπολα, που έμπαινε σφήνα στον αρχαιολογικό χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας επειδή έτσι το θέλησαν και το προώθησαν «πολιτικοί φίλοι» των ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά; Το οικόπεδο εντάχθηκε στο σώμα του αρχαιολογικού χώρου και η γραμμή χαράχτηκε εκ νέου.
Τον αγώνα μας για τη σωτηρία των «Λαχανόκηπων»; Το θέμα παραμένει ανοιχτό μετά τη νίκη των κατοίκων να την περάσουν στα σχέδια της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη, που παρέδιδε τα «μαρούλια» στα σχέδια 9ώροφων και βάλε πολυκατοικιών.
Τον αγώνα μας για τη σωτηρία, την ανάδειξη του Πάρκου ως ελεύθερο χώρο πολιτισμού, δράσεων των κατοίκων;

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κανονικά θα λειτουργήσει το Στέκι Αλληλεγγύης

Και αυτό το Σαββατοκύριακο το Στέκι Αλληλεγγύης (Τηλεφάνους 12) θα λειτουργήσει κανονικά (11.00-13.00), παράλληλα με τις γιορτές στο Πάρκο, που διοργανώνει η Ακαδημία Πλάτωνος.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο φυλλάδιο για το Στέκι Αλληλεγγύης

Κι αυτό είναι το νέο φυλλάδιο για το Στέκι Αλληλεγγύης, το οποίο θα διανείμουμε στη γιορτή που ετοιμάζουμε το αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Προσφέρουμε τρόφιμα –αλλά δεν το βιντεοσκοπούμε!


Τι συμβαίνει με το Δίκτυο Αλληλεγγύης στο Βύρωνα 

της Χριστίνας Τσαμουρά
Ν’ αρχίσω απ’ τα καλά ή τα κακά νέα; Ας το πιάσω απ’ τα δεύτερα: η λίστα των ατόμων και των οικογενειών που απευθύνονται στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα για βασικά είδη διατροφής όπως το ελαιόλαδο, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, η ζάχαρη, ο καφές και το αλάτι, μεγαλώνει με ρυθμούς που κανείς απ’ όσους πήραν την πρωτοβουλία για συλλογή και διανομή τροφίμων στη γειτονιά μας δεν υποψιαζόταν ένα μήνα πριν.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλουμε εθελοντές!

Και χθες, παρά τη βροχή αρκετός κόσμος ήρθε στο Στέκι Αλληλεγγύης της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος. Η προσφορά των ανθρώπων είναι μεγάλη, όχι μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλες γειτονιές. Όμως πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα ακόμη για να καλύψει ολοένα και περισσότερες ανάγκες. Για παράδειγμα πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τετράδια, ή δεν έχουν τσάντες   Το πρώτο βήμα είναι οι εθελοντές. Αν θέλετε να βοηθήσετε στη λειτουργία του Στεκιού  στείλτε μήνυμα, στο mata.pap@gmai.com.  Είναι μια πράξη αλληλεγγύης.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βροχή και ρακί στο Στέκι!

Επιτέλους βροχή! Ξεκίνησε το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα ποτίζοντας το χώμα της Αττικής γης μετά από 4 μήνες. Παρά την υγρασία αντέχουμε και σας περιμένουμε στο Στέκι Αλληλεγγύης να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε ή να πάρουμε τα απαραίτητα. Μετά τις 12.00 κερνάμε ρακί, τυρί, ελιές και παξιμάδια.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωϊνό στο Στέκι Αλληλεγγύης



 Αύριο το πρωί στις 11.00 το Στέκι Αλληλεγγύης στην Ακαδημία Πλάτωνος σας περιμένει  για να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε και να πάρουμε τα πράγματα που έχουμε ανάγκη.  Βάζουμε το καφέ, το κουλούρι και τα κουλουράκια και παίρνουμε πρωϊνό μαζι

Για τους γονείς και τους μαθητές του δημοτικού. Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια τα οποία μπορείτε να πάρετε.
Ειδικά για τις νέες μαμάδες και μπαμπάδες. Μπορείτε να βρείτε βρεφικό γάλα σε σκόνη, αλλά και ταϊστρες, καρεκλάκια, ρουχαλάκια και παπουτσάκια για τα μωρά.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχουν πάρα, μα πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά και βιβλία

Για τους μεγάλους, μπορείτε να βρείτε πολλά ρούχα και επίσης υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα τροφίμων.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθήματα αλληλεγγύης στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης


Συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά τα μαθήματα αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης σε μαθητές των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, με χαμηλό εισόδημα.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, διδάσκουν καθηγητές-μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), αλλά και καθηγητές-μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ, αναδεικνύοντας ευρύτερα τον κοινωνικό ρόλο του μαχόμενου καθηγητή.

Στέκι Αλληλεγγύης με βρεφικά είδη κι άλλα


Μην ξεχνάτε! Το Στέκι Αλληλεγγύης άνοιξε και μπορεί να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες σας ή να υποδεχθεί τις προσφορές σας, σε παπούτσια, ρούχα, βιβλία, βρεφικά είδη, παιδικά κ.α. .  Στο Στέκι υπάρχουν αυτή τη στιγμή για μωράκια από βρεφικό γάλα σε σκόνη, μέχρι και παπουτσάκια, ρουχαλάκια, παιχνίδια  και, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα για παιδιά, όπως πολλά παιχνίδια και για τους μεγάλους.
Σας περιμένουμε κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι, για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε , αφού το Στέκι φιλοδοξεί να είναι και ένα σημείο αναφοράς. Επίσης, αν θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία, μπορείτε να στείλετε mail στο mata.pap@gmail.com.

Για τα δωρεάν μαθήματα στην Ακαδημία Πλάτωνα


Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ μας, καθηγητές και εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων προφέρονται να παραδώσουν δωρεάν μαθήματα/σεμινάρια σε συνεργασία με την επιτροπή κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα.
Στα μαθήματα μπορείτε να γραφτείτε μόνο ακολουθώντας τη διαδικασία πουεξηγείται εδώ.
Tα τμήματα θα δημιουργηθούν ανάλογα με τη ζήτηση και θα γίνονται στον Κολωνό, στο Πολύτροπο Τέχνης, ή στο Καφενειο European Village στο πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, ή στο Στέκι της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα. Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα για πολυμελή ή περισσότερα τμήμα, οπότε περιμένουμε την έγκαιρη δήλωση συμετοχης από εσάς!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Ωδείο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ θα δέχεται αιτήσεις υποψηφίων μαθητών από τις 10-09-2012 μέχρι και τις 28-09-2012
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου.
Τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να μας στείλετε την αίτησή σας είναι τα εξής
 1)Κατεβάστε την αίτηση ΑΠΟ ΕΔΩ
   2)Συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται
   3)Στείλτε μας την αίτηση στο εξής mailkoinwniko.wdeio.students@gmail.com με θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ»
Όταν λάβουμε την αίτησή σας θα σας απαντήσουμε σύντομα για τα επόμενα βήματα
Σας παρακαλούμε να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να σας απαντήσουμε διότι η ομάδα γραμματείας θα έχει πολλή δουλειά και φέτος και μην ξεχνάτε ότι όλη η προσπάθεια είναι εθελοντική. ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ  7 ΜΕΡΕΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ MAIL ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελοντές και ιδέες για το Στέκι Αλληλεγγύης


Το Στέκι Αλληλεγγύης (Τηλεφάνους 12)   χρειάζεται εθελοντές. Κι αυτό το Σαββατοκύριακο το Στέκι γέμισε από κόσμο που ήρθε να πάρει και να φέρει πράγματα. Τώρα πλέον έχει γεμίσει τόσο πολύ που χρειαζόμαστε βοήθεια για να ανασυνταχθεί και να γίνει πιο λειτουργικό και να ανοίγει περισσότερες ώρες
Όποιος/α θέλει να βοηθήσει μπορεί να στείλει mail στο mata.pap@gmail.com .

Επίσης χρήσιμο θα ήταν οι γονείς των μαθητών να έρθουν και να προμηθευτούν σχολικά βοηθήματα κι ό,τι άλλο είναι απαραίτητο. Επίσης θυμίζουμε στους νέους γονείς πως υπάρχουν βρεφικά είδη και πολλά ρουχαλάκια για τους πρώτους μήνες, όπως και παπουτσάκια, αλλά και γάλα σε σκόνη.

Ακόμη υπάρχουν τρόφιμα προς διάθεση, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες, και τέλος ένα αναπηρικό αμαξίδιο.